: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Halloweenská stezka

Halloweenská stezka

V pondělí 30. 10. a v úterý 31. 10. se pro děti z 5., 7., 8., 9. a 10. oddělení konala v přilehlém lesoparku za školou “Halloweenská stezka”.

Halloweenský večer nastal. Některé děti si s rodiči vydlabaly dýně a večer, když zapadlo slunce, je s rodiči rozsvítily, aby zářily do tmy a odháněly zlé bytosti. Každá dýně byla originál. Byly různě velké, různě vyřezané, některé se usmívaly, jiné se mračily, některé měly zuby dva, jiné zase tři, ...

Každá dýně byla jiná a každá byla krásná.

Jednoho večera se ale objevil zlý velký netopýr. Jak všichni víme, ti čekají, až je venku úplná tma a vylétají ze svých skrýší a lidi straší. Jeden takový netopýr se usadil do koruny stromu a čekal na svou příležitost.

Jenže jeho čekání nemělo konce, protože vydlabané a osvětlené dýně bránily tomu tolik očekávanému šeru, či naprosté tmě. Proto se netopýr rozhodl, všechna světýlka zhasnout.

Světýlek ale bylo tak moc, že si musel na pomoc zavolat další bytosti jako byly čarodějnice, pavouci, příšery, strašidla, duchové a dokonce i kostlivci.

Tato parta bytostí společně pozhasínala všechna světýlka. Byla tma tmoucí.

Ale naše děti to takhle nechat nemohly. Vydaly se na stezku, kde měly jasný cíl. Netopýra a ostatní bytosti vyhnat a rozsvítit svíčky v dýních a tím odehnat všechna strašidla. Naštěstí některá odvážná světýlka ještě slabě svítila a ta děti dovedla až k místu, kde byla obrovská dýně, která uměla zářit tak silně, že všechny strašidelné bytosti zahnala.

Dětem se zlé bytosti povedlo zahnat a tak díky nim teď můžeme klidně spát.

A protože byly děti moc šikovné, odměnou jim na samý závěr byl diplom, medaile a sladká odměna.

Autor: Eva Krákorová