: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Okresní kolo ve florbalu 6. - 7. tříd

Okresní kolo ve florbalu 6. - 7. tříd

V úterý 28.11. 2023 proběhlo tradiční okresní kolo ve florbalu 6. - 7. tříd v krásné moderní sportovní hale Bios v Poděbradech, a naše družstvo si nevedlo vůbec špatně. Tým Juventy kolem kapitána Šimona Erbena se v konkurenci 14 škol z celého okresu dostal bez jediného zaváhání až do finálových bojů celého turnaje. Turnaj se hrál systémem 4 základních skupin (2 skupiny po 4 týmech a 2 skupiny po 3 týmech), ze kterých vždy postoupila do play-off dvě nejlepší družstva. 

Naše škola opanovala svoji skupinu D, kde postupně porazila ZŠ Kounice a ZŠ R.A.F. Nymburk shodně 3:1. První zápas jsme vyhráli vyloženě na brejky a efektivní střelbu, druhý byl již jednoznačně v naší režii. 

Postoupili jsme tak z prvního místa do čtvrtfinále, kde jsme narazili na druhého ze skupiny C - na ZŠ T.G.M. Milovice. Došlo tak k milovickému derby, které bylo napínavé až do konce utkání, ale šťastný gól (žabička z dálky) z konce utkání nás posunul do semifinále mezi 4 nejlepší celky z okresu. Pozdější vítěz ZŠ Komenského musel v té době srdnatě bojovat s druhým celkem z naší skupiny a postoupil přes ně (ZŠ Kounice) jen díky velmi napínavým samostatným nájezdům po remízovém stavu v základní hrací době. 

V prvním semifinále se střetla mužstva ZŠ Komenského Nymburk vs. ZŠ V.H. Poděbrady a bylo to vskutku velmi napínavé utkání, ve kterém byli lepší kluci ze základky v Poděbradech, ale taktická hra a dva ligový hráči z Komendy v Nymburce dokázali utkání zvrátit a překlopit výhru na svoji stranu v samostatných nájezdech, po remízovém stavu v zákl. hrací době. 

V druhém semifinále nastoupila naše škola proti Gymnáziu Nymburk. Utkání bylo celkem vyrovnané, ale přeci jen jsme tahali trochu za kratší konec a v polovině utkání jsme prohrávali 0:1. Nedařilo se nám, ale vzali jsme si timeout, odvolali jsme brankáře a při power-play jsme dokázali vyrovnat. Bohužel těsně před koncem jsme obdrželi náhodný gól po nešťastném odrazu od zadního mantinelu, na který jsme již nedokázali reagovat. 

Téměř ihned po nešťastně prohraném semifinále jsme museli nastoupit k utkání o pohár za třetí místo. Byla na nás ale vidět jednoznačně “deka” ze smolně prohraného semifinále a boj o bronz jsme prohráli se ZŠ V.H. Poděbrady 1:3. 

Finále bylo opět vyrovnané, ale štěstí se nakonec přiklonilo k ZŠ Komenského z Nymburka. 

Každopádně patří našim žákům velká gratulace k vynikající reprezentaci naší školy. 4 místo v konkurenci 14 škol není vůbec špatné. Všichni táhli za jeden provaz a užili si krásnou sportovní akci.

Autor: Peter Čerňanský