: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Olympiáda z anglického jazyka 2023

Olympiáda z anglického jazyka 2023

V průběhu prosince se na druhém stupni konala olympiáda z anglického jazyka. Prvního kola se zúčastnilo celkem 42 dětí z 6. - 7. tříd a 50 dětí z 8. - 9. tříd. V písemném testu děti prověřily své znalosti gramatiky a slovní zásoby a schopnost porozumět textu. Výsledky testů dopadly nad očekávání, děti dosáhly nadprůměrného hodnocení. 

K ústní části ale mohli postoupit jen ti opravdu nejúspěšnější, a tak jsme si v den ústní zkoušky popovídali celkem s 12 dětmi. Žáci se zkoušejícími probrali témata jako jsou sociální sítě, škola, rodina, ekologie a další. Děti měly také za úkol popsat obrázky a poradit si s otázkami od zkoušejících. Opět se ukázalo, že je úroveň našich žáků výborná a zkoušející byli jejich výkony nadšeni. 

Rozhodování o vítězi nebylo jednoduché. Nakonec ale prvenství získaly dvě slečny, jejichž komunikační dovednosti přece jen trochu vyčnívaly. V kategorii 6. - 7. tříd získala první místo Viola Šedová z 6. B a v kategorii 8. - 9. tříd vyhrála Belita Brunclíková z 8. B. Obě dívky vynikají znalostmi pokročilé slovní zásoby i gramatiky a budou naši školu reprezentovat v okresním kole olympiády z anglického jazyka. Velice děkujeme všem zúčastněným za jejich výkony při testu i během ústní zkoušky a přejeme klidné svátky a pěkné Vánoce.

Autor: Lucie Bekeová