Skok vysoký 2024

V pátek 15. 3. 2024 se v tělocvičně školy konala soutěž ve skoku vysokém. K vidění bylo mnoho pěkných výkonů a také nových osobních rekordů. Tabulky se školními rekordy se přepisovaly v obou dívčích kategoriích.

Mezi mladšími děvčaty stejně jako v posledních dvou závodech zvítězila Kristýna Škrhová s výkonem 145 cm. Tímto výkonem si zajistila spoludržitelství školního rekordu v této věkové kategorii. Stříbro získala za výkon 135 cm Silvie Kadlecová a třetí v pořadí, Karolína Landová, překonala laťku ve výšce 130 cm.

V kategorii starších děvčat se vítězkou stala Tanya Kužmová, která zároveň posunula školní rekord na výšku 150 cm. Druhá Adéla Pospíšilová s výkonem 145 cm, na třetím místě si pro bronz doskočila Sofie Kasandová (135 cm).

Mladší chlapci se tentokrát soutěže zalekli, přihlásili se pouze dva – Matyáš Korbel a Robin Šandor. Pořadí z minulé soutěže si tentokrát vyměnili. První místo obsadil Robin Šandor za výkon 135 cm a na druhém místě skončil Matyáš Korbel (125 cm).

V kategorii starších žáků došlo k zajímavé situaci, kdy na prvních čtyřech místech závodníci zapsali stejný výkon (140 cm). O pořadí tak nakonec rozhodly nezdařené pokusy. Na prvním místě se umístili hned dva závodníci Richard Zachariáš a Michael Peichl, druhé místo uděleno nebylo a na třetím místě skončil Matěj Štěpánek.

Všem závodníkům gratuluji a těším se na další závod.

Dana Tvrdá