: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Školní kolo v basketbalu mladších žáků

Školní kolo v basketbalu mladších žáků

Během odpoledního vyučování, ve středu 28.2. proběhlo v naší tělocvičně školní kolo v basketbalu mladších žáků.

Do turnaje se přihlásily čtyři chlapecké týmy a tři dívčí družstva. Dívčí kategorie byla smíšená, složená z mladších i starších žákyň.

Během turnaje panovala pěkná sportovní atmosféra, hráči se snažili, hráli fair-play a velmi pěkný moment se naskytl ke konci turnaje, kdy jednoznačně nejlepší tým turnaje – LeBron Team pozastavil svoji snahu a nechal vícekrát vystřelit na koš jednoznačně nejslabší tým – Sigmy, ať mají také radost ze vstřelených košů.

Zároveň bylo velmi hezké propojení šesťáků v roli trenérů holek z 9.A. I ostatní týmy měly své trenéry, často s tabulkami na taktiku a celkově panovala velmi přátelská atmosféra.

Musím vyzdvihnout výkon týmu 6.A, kteří si zvolili jméno Tragédi, v žádném případě nebyli tragédi a hráli krásný týmový basketbal. V roli jejich trenéra byl malý Vorlis a své role se zhostil velmi dobře. Na to, že to jsou především fotbalisté, klobouk dolů. Prohráli pouze s hvězdným týmem LeBron Team, který měl ale ve svých řadách závodní baskeťáky.

V roli pomocných rozhodčích a organizátorů byli dva žáci z 9. A – Filip Matějek a Lukáš Horák, za což jim patří velký dík. Stejně tak i panu uč. Heichlovi, který pomáhal při organizaci a s rozhodováním.

Konečné výsledky turnaje

Kategorie žákyň

Kategorie mladších žáků

Peter Čerňanský