: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Úspěch v AJ MOCK testy v rámci Cambridge English

Úspěch v AJ MOCK testy v rámci Cambridge English

Máme velkou radost, že můžeme přinést pozitivní zprávy o nedávných MOCK testech z anglického jazyka, které se na naší škole konaly ve spolupráci s centrem zkoušek Cambridge P.A.R.K. 

Co je MOCK test?

MOCK testy jsou simulované zkoušky, které poskytují žákům možnost předem si procvičit dovednosti před skutečnými zkouškami. Jsou navrženy tak, aby co nejpřesněji napodobily formát a obtížnost skutečných zkoušek, slouží jako příprava na různé jazykové úrovně a pomáhají žákům zvyknout si na atmosféru skutečných zkoušek.

Účast a výsledky

MOCK testu na úrovních A2, B1, B2 a C1 se zúčastnilo celkem 58 žáků druhého stupně, kteří chodí na volitelný předmět Cambridge English.

Na úrovni A2 vyzkoušelo MOCK test 21 z nich. Z této skupiny se 11 dětí mohlo pyšnit výsledky přesahujícími 90%, přičemž pro úspěšné složení zkoušky je třeba splnit zadané úkoly na 70%. 

Dalších 28 žáků absolvovalo test na úrovni B1, a 20 z nich dosáhlo výsledků převyšujících 80%. Pět statečných žáků se postavilo zkoušce na úrovni B2, kterou úspěšně zvládli. Dvě bývalé studentky naší školy se vrátily, aby vyzkoušely své schopnosti na úrovni C1. Jsme opravdu rádi, že 53 z celkových 58 žáků zkouškou nanečisto absolvovalo úspěšně a mohou se přihlásit na zkoušku ostrou.

Jazykové úrovně v kontextu

Výsledky a budoucnost

Těší nás vidět, jak naši žáci excelují ve svých jazykových schopnostech. Někteří z těch, kteří dosáhli výsledků nad 90%, se připravují na ostrou zkoušku na vyšší úrovni, což je skvělý příklad jejich odhodlání a snahy. Výsledky našich žáků jsou pro nás radostí a zároveň závazkem pokračovat v podpoře jejich jazykového rozvoje.

Spolupráce s Cambridge P.A.R.K.

Zvláštní dík patří centru zkoušek Cambridge P.A.R.K. za jeho spolupráci při organizaci těchto zkoušek. Jejich odborný přístup a kvalita zkoušek přispěly k úspěchu této události.

Cambridge Certifikát - maturita a přijímací řízení na střední školu

Cambridge certifikát získaný v rámci těchto zkoušek může být v budoucnosti užitečným nástrojem. Mnoho škol a univerzit jej uznává při přijímacím řízení a  od 1. září 2015 platí v České republice možnost nahrazení profilové části maturitní zkoušky z anglického jazyka Cambridge English certifikáty na úrovni B1 nebo vyšší! 

Věříme, že tato úspěšná událost předznamenává mnoho dalších úspěchů ve studiu anglického jazyka našich žáků.

Kateřina Koksteinová