Závodníci ZŠ Juventa na okresním kole v přespolním běhu

Autor: Mgr. Dana Tvrdá

Ve čtvrtek 26. září se v zámeckém parku v Lysé nad Labem uskutečnilo okresní kolo soutěže v přespolním běhu družstev. Celkem se závodu zúčastnilo 13 škol okresu Nymburk. A naši běžci si v této konkurenci nepočínali vůbec špatně.

V kategorii mladších žákyň jsme obhajovali loňské vítězství a postup do krajského kola. I přes bojovnost našich běžkyň se nám to bohužel nepodařilo a v celkovém hodnocení skončil náš tým na 4. místě. Nejlépe z našich si počínala Kateřina Kloboučková (8. místo), Laura Krankillová (17.), Anna Bágeľová (18.), Michaela Kadlecová (23.) a Karina Gryshchenko (32.).

Mladší žáci se vydali na trať o délce 2000 metrů. I v této kategorii jsme obhajovali první místo a ani tady se to nepodařilo. Nejrychleji z našich tuto trať zvládl Yaroslav Yefremenko na 9. místě, Petr Heichel byl 12., Vojtěch Svátek 29., Tomáš Chudoba 44. a Petr Žabenský 49. V celkovém součtu pořadí kluci obsadili 6. místo.

Starší žákyně si letos brousily zuby na vylepšení loňského 2. místa, ale při absenci opor si tým musel vypůjčit běžkyni od mladších žákyň, aby se vůbec soutěže mohl zúčastnit. Nejlepší naší závodnicí byla Zuzana Kubíčková na 1. místě, Adéla Šebelová (ml. žákyně) doběhla 23., Adéla Volfová 29. a Adéla Dušková 33.

Největší překvapení nám připravil nakonec tým starších žáků, který závodil na trati o délce 3000 metrů a obsadil v celkovém součtu vynikající 2. místo. Je to nejlepší umístění v této kategorii za dobu historie školy. Umístění našich běžců: Filip Kolář (4.), Václav Uher (7.), Adam Vostřel (16.), Bartoloměj Prouza (28.) a Lukáš Horálek (35.).