Školní turnaj ve fotbale malých forem 4+1

Autor: Mgr. Petr Heichel

Dne 4. 11. 2019 se konal na školním hřišti UMT turnaj 7. a 6. tříd ve fotbale malých forem 4+1, který byl zároveň nominačním turnajem pro naše žáky na Školní Futsalovou ligu 7 (dále jen ŠFL7), kterou pořádá FAČR. Turnaje se zúčastnily týmy ZŠ Semice, Gymnázium Nymburk, ZŠ TGM Milovice a dva týmy naší školy.

Utkání byla vyrovnaná a v některých hráči vstřelili i 7 a více gólu. Hráči hráli ve vysokém nasazení a mocné povzbuzování bylo známkou bojovnosti všech týmů. Dlouhou dobu turnaj vedl tým ZŠ Juventa Oranžová, následována ZŠ TGM Milovice a týmem ZŠ Juventa Zelená. Poslední kola však rozhodla že konečné pořadí dopadlo následovně:

  • místo ZŠ T.G. Masaryka Milovice 9 bodů

  • místo ZŠ Juventa Milovice Zelená 9 bodů

  • místo ZŠ Juventa Milovice Oranžová 7 bodů

Zelený tým naší školy měl lepší poměr vstřelených a obdržených branek a jen vzájemné utkání způsobilo, že náš tým v turnaji nevyhrál. Nutno pochválit tým Juventa Oranžová, kteří většinu turnaje bojovali o vítězství a hlavně se velmi rychle adaptovali na formu hry a hráli nádherný fotbal a porazili i vítěze celého turnaje. Všem zúčastněným hráčům děkujeme za výkony a přejeme do ŠFL7 mnoho štěstí.

Složení týmů

ZŠ Juventa Oranžová: Šimek, Jokl, Viščor, Zahalka, Bartl, Devátý, Vysloužil

ZŠ Juventa Zelená: Korosenský, Petrák, Heichel, Setler, Yefremenko, Svatý, Zejdl, Erben, Gavalec.