Borci a borkyně jedou 2

Autor: Viktorie Macurová

A máme tady další porci dobrot a dobrůtek borců a borkyň ze 6. a 7. ročníků. Na konci opět také další recept :-).

Domácí housky

  • Půl kostky čerstvého droždí (nebo 1 balení suchého)

  • 1 lžíce cukru

  • 1 hrníček teplého mléka

  • 1/3 hrníčku oleje

  • 1 žloutek

  • 30g rozpuštěného másla

Smíchat droždí a cukr a pak přidat to ostatní .

Do velké mísy dáme 3 hrníčky hl.mouky a 1 lžíci soli. Do suchých ingrediencí přidejte tekuté, zamíchejte nejdřív lžicí, jestli se bude moc lepit, ještě přidejte mouku. Vezměte podložku na které válíte těsto, posypte ji moukou a hněťte těsto aspoň 3 min. Dejte na teplé místo na 40 min vykynout. Pak utrhujte malé kousky, vyválejte z toho kuličku a otisk udělejte kráječem na jablka. Pak potřete housky olejem a posypte mákem. Na plech dejte pečicí papír. Pečte v předehřáté troubě 15-20 min. na 200°C. Dobrou chuť!