Skvělý úspěch našich běžců

Ve středu 20. září se v zámeckém parku v Lysé nad Labem uskutečnilo okresní kolo soutěže v přespolním běhu družstev. Celkem se závodu zúčastnilo 13 škol okresu Nymburk. A naši běžci si v této konkurenci nepočínali vůbec špatně.

V kategorii mladších žákyň jsme vystoupali na celkové 2. místo, když Adéla Vacková v tomto běhu na 1500 metrů s převahou zvítězila. Její výkon podpořily ostatní členky týmu – Zuzana Kubíčková 5., Adéla Dušková 19., Karolína Holcová 28.a Aneta Kroupová 50.

Starší žákyně na stejně dlouhé trati obsadily celkově 3. místo. Nejlepší naší závodnicí byla Natália Joklová na 7.místě, dále Veronika Šimková 15., Barbora Švecová 18., Zoe Kozelská 27., Tereza Šichová 30. a Karolína Rešlová 36.

Mladší žáci se vydali na trať o délce 2000 metrů. Nejrychleji z našich tuto trať zvládl Adam Vostřel na 14. místě, Lukáš Chudoba obsadil 22.místo, Richard Malý 31. a Kvido Handlíř 41. Celkově chlapci obsadili 6. místo.

Starší žáci se zúčastnili závodu mimo soutěž, v hlavní soutěži totiž soupeří mezi sebou min. čtyřčlenné týmy. Přesto stojí za vyzdvižení výkon Benjamina Williamse, který tříkilometrovou trať dokončil na 4. místě. Kamil Świerczewski doběhl svůj premiérový závod na této distanci na 58.místě.