Školní závod v přespolním běhu

Ve středu 25. 10. 2017 se u Josefovských tůní uskutečnil 2. ročník školního závodu v přespolním běhu. Soutěž se stejně jako v loňském roce setkala s velkým zájmem žáků, celkem se na start postavilo 238 závodníků a závodnic z prvního stupně.

Autor: Dana Tvrdá

O hladký průběh závodu se starala technická četa z 9. tříd a organizační tým učitelů ve složení: startér Petr Heichel, časoměřič Ludmila Gerlichová, technická podpora Petr Tesař, diplomy Jana Gavalcová, ostatní Dana Tvrdá.

A jak sportovní dopoledne dopadlo?

V kategorii chlapců 2011 zvítězil Matyáš Korbel před Stefanem Petkanovem a Jakubem Janáčkem. U děvčat byla nejrychlejší Elen Hrbková před Adélou Remešovou a Karolínou Landovou.

V kategorii chlapců 2010 skončil na prvním místě Matěj Elman, druhý Ondřej Šebele a třetí Kryštof Novák. U stejně starých děvčat získala prvenství Tereza Repiská před Karolínou Flégrovou a Karolínou Kamenovou.

Ročníku 2009 vévodil Patrik Hrbek (vítěz loňského ročníku), druhý skončil Matyáš Vurčík a třetí Tomáš Valta. V kategorii děvčat 2009 vyhrála Veronika Mislerová, 2. Adéla Korbelová a 3. Adéla Pospíšilová.

V kategorii chlapců ročníku narození 2008 se na 1. místě umístil Ondřej Lajner, na 2. skončil Maxim Mirdala a 3. David Wehle. U děvčat bylo pořadí naprosto stejné jako při loňském ročníku: 1. Anežka Křenková, 2. Nicol Doležalová a 3. Karolína Salačová.

Vítězství v kategorii chlapců 2006/2007 patřilo Jaroslavu Jefremenkovi, který 2 soutěžní okruhy (1140 metrů) zvládl nejrychleji, druhé místo Janu Erbenovi a třetí Tomáši Petrákovi. V kategorii dívek zvítězila Karina Berdar před Amálií Šimkovou a vrátila jí tak porážku z loňského roku. Třetí příčka patří Veronice Sosnovské.

Všem zúčastněným závodníkům ještě jednou gratuluji k dosaženým výkonům a těším se na velikonoční běh, který se bude konat před velikonočními prázdninami. Doufám, že se v konkurenci naši běžci neztratí.