Putování za chlebem

Dne 24. října 2018 naši třeťáci zakončili loňskou celoroční hru Putování za chlebem. Zakončení v tomto stylu stálo opravdu za to!

Autor: Jana Brodská

Pozvali jsme si do školy ředitele pekárenské společnosti PENAM, a.s. (Zelená Louka), pana Vlastimila Šmejkala, a také zástupkyni firmy MELVIA TRADE s.r.o. dodávající stroje do pekáren, paní Hanu Nykodýmovou.

Naši hosté si pro nás připravili přednášku zaměřenou na vše, co se nějakým způsobem dotýká chleba a pečiva. Měli jsme tak možnost shlédnout videoukázku porovnávající zemědělské práce dříve a v současnosti, záznam s veškerými činnostmi a úkony probíhajícími přímo v pekárně a seznámili jsme se s příběhem jedné vypečené housky.

Třešničkou na dortu pro nás bylo to, co následovalo po přednášce. Každý žák měl možnost si umotat vlastní housku anebo jakýkoli tvar podle svých představ. Nakonec si každý své „veledílo“ dozdobil sezamem, mákem či slunečnicovými semínky. Všechno pečivo nám ve školní jídelně upekli (připravovali nám i těsto dle zadaných instrukcí) a hned po upečení jsme zhotovené kousky snědli. A že jsme housky tvořili sami, o to více nám chutnaly!

Veliký dík patří paní Nykodýmové a panu Šmejkalovi, ale také zaměstnancům naší školní jídelny.