: ZŠ Juventa > Články 2020/2021 > Cesta kolem světa 3. C

Cesta kolem světa 3. C

Škola, online výuka, počítač, úkoly povinné a dobrovolné…. Je toho tolik. Zbývá nám čas na pohyb? Jak děti nadchnout, zmotivovat, zvednout ze židlí a rozpohybovat? Myslím, že velmi důležité je určit si zajímavý cíl. 

Rozhodli jsme se SPOLEČNĚ dojít až na konec světa. Zajímavé bylo, že i třeťáci se uměli ozvat : „Paní učitelko, vždyť konec světa není…..“ Google nám ale řekl něco jiného. 

Autor: Yveta Šmejkalová 

Fisterra je obec na západě Španělska. V minulosti bylo právě toto místo považováno za konec světa. Cíl byl tedy dán a 2451km před námi.

Všechny děti souhlasily a těšily se na společnou cestu. Ovšem velmi důležitá je v tomto případě i spolupráce s rodiči….A těm patří velké díky, protože bez jejich mapování a počítání ušlých kilometrů by to opravdu nešlo. Začaly mi chodit informace o nachozených kilometrech z aplikací, fotografie z cest…. Někdo chodí s pejskem, někdo ukáže ostatním foto z návštěvy zaniklé obce Holičky, někdo i foto odměny za nachozené kilometry v podobě koblížku, nebo koupele v horkém venkovním sudu. Jsme tím vlastě SPOLU. Povzbuzujeme se navzájem a nevadí nám, že za spolužáky, kteří se dostali do karantény nachodíme o to více kilometrů.