: ZŠ Juventa > Články 2020/2021 > Škola v přírodě 6. ročníku 2020 1

Škola v přírodě 6. ročníku 2020 1

Autor: Peter Čerňanský, Petr Tesař

Vzhledem k jarním okolnostem kolem koronaviru byla přesunuta škola v přírodě pátých tříd až na září v termínu 14. 9. - 18. 9. 2020. 

Mix žáků šestých tříd se vypravil společně s p. uč. Čerňanským a Tesařem do malebné krajiny jižních Čech, do oblasti tzv. České Kanady. 

Ubytování bylo luxusní - Penzion Zlatovláska v blízkosti zámeckého parku, u velmi známého zámku Červená Lhota. O program školy v přírodě se starali učitelé a instruktoři z cestovky, kteří měli připravené aktivity na téma Vesmír. 

Děti si užily spousty pohybových aktivit, tvořily vlajky, malovaly trička, byly nuceny spolupracovat, více si vzájemně důvěřovat a přemýšlet i nad kvízy. 

Navštívili jsme velmi pěkná muzea provaznictví a letectví v městečku Deštná a prohlédli si i prostory zámku Červená Lhota. 

Ve středu večer byl táborák, opékali jsme buřty a zpívali v doprovodu kytary. Poslední večer bylo vyhodnocení, diskotéka a netradiční noční bojovka.  Týden utekl jako voda a v pátek jsme si již vraceli domů plni dojmů a zážitků z krajiny velkých hvozdů, nespočetných rybníků, luk a strání v mírně zvlněné krajině.