: ZŠ Juventa > Články 2021/2022 > Olympijský běh 2021

Olympijský běh 2021

Stejně jako v předchozích letech jsme se i v tomto roce zúčastnili Olympijského běhu, který se pořádá na počest založení Mezinárodního olympijského výboru (1894). Olympijský den se oficiálně slaví 23. června. Vzhledem k aktuální situaci byl letošní běh posunut na zářijový termín.

Běh se pořádá ve dvou verzích – dopolední akce pro školy a odpolední pro veřejnost. V rámci školního běhu se účastní na 60 000 žáků škol. K odpolednímu běhu se přihlásilo více než 71 000 běžců. Výtěžek z odpoledního běhu jde na podporu talentovaných dětských sportovců, které by jejich rodiny nemohly z finančních důvodů ve sportu podporovat.

V letošním roce jsme bohužel nemohli závod uspořádat v takovém rozsahu, na který jsme z předchozích ročníků byli zvyklí. Proto si běh užívaly jednotlivé třídy ve svých hodinách tělocviku. V týdnu od 8. 9. do 14. 9. se ze školního hřiště ozývalo mohutné povzbuzování, které určitě k závodění patří. Také bylo vidět předávání diplomů a medailí. Na všechny účastníky také čekala sladká odměna. Někteří vylosovaní šťastlivci také obdrží cenu od sponzorů celé akce.

Ceny věnovali 


Za organizátory

Dana Tvrdá