: ZŠ Juventa > Články 2021/2022 > Pohár rozhlasu - Krajské kolo

Pohár rozhlasu - Krajské kolo

Starší žáci ZŠ Juventa čtvrtí v kraji!

Po vítězství v okresním kole Poháru rozhlasu se náš tým vydal ve středu 25. 5. poměřit síly s ostatními vítězi do krajského kola, které se uskutečnilo na atletickém stadionu v Kolíně.

Počasí tentokrát nebylo tak příjemné jako v Nymburce, část závodu byla poznamenána silným deštěm, ale přesto jsme byli svědky mnoha vynikajících výkonů.

Autor: Dana Tvrdá 

Nejprve na start nastoupily obě štafety. Štafeta A ve složení Svátek, Rajnoch, Žabenský a Žižka zaběhla celkově třetí čas a položila tak dobrý základ v podobě velké porce bodů do týmové soutěže. Štafeta B (Roušal, Foltýn, Devátý, Yefremenko) si také polepšila čas z Nymburka.

Sprinteři na 60 metrů v dobře rozjetém závodě také předvedli, že rychle běhat doopravdy umí. Vojtěch Rajnoch potvrdil svůj čas z Nymburka (7,78), ale Vojtěch Svátek i Petr Žabenský si svá osobní maxima zlepšili shodně na 7,86.

Výškaři znovu ukázali své schopnosti a opět ve své disciplíně stejně jako v okresním kole kralovali. Tentokrát zvítězil v novém osobním rekordu Martin Roušal (168 cm), přičemž následující výška 172 nebyla úplně nedosažitelná. Celkově třetí skončil Jan Foltýn (164 cm). Závodu se ještě zúčastnil Vojtěch Rajnoch, kterému se závod nepovedl podle představ a  ukončil soutěž na výšce 144 cm.

V běhu na 1500 metrů se všichni naši běžci představili ve druhém rozběhu. Zvítězil Yaroslav Yefremenko (4:52,19), celkově 6. místo, třetí v tomto rozběhu byl Martin Devátý (5:03,89, celkově 8.místo). Tomáš Chudoba doběhl 9. za 5:23,93.

Soutěž ve skoku dalekém poznamenal silný déšť, který všem závodníkům znemožnil zlepšení. Soutěž byla sice na chvíli přerušena, ale časová prodleva přece jen vyvedla skokany z tempa. Nejlepším z našich byl Petr Žabenský (500 cm, celkově 10.), druhým naším byl Jan Foltýn (492 cm, celkově 11. místo). Martinu Roušalovi se  po předchozím skvělém výkonu ve výšce přechod do dálkařského sektoru nepovedl a doletěl do vzdálenosti  457 cm.

Závěrečná soutěž ve vrhu koulí se našim silákům také úplně nepovedla, mnozí si brousili zuby na lepší výkon, bohužel mokrý kruh i samotné náčiní lepšímu výkonu nepřáli. Erik Nun vrhl čtyřkilové náčiní do vzdálenosti 10,43, Martin Devátý 9,89 a Daniel Žižka 9,80. 

Do celkového hodnocení se započítávaly body za 2 nejlepší výkony v každé disciplíně, ve štafetě jen body za lepší ze dvou štafet. Bodový součet vynesl náš tým na celkové 4. místo za vítěznou sestavu 5. ZŠ Kladno, 7. ZŠ Kolín a 6. ZŠ Mladá Boleslav.

Děkuji všem za vzornou reprezentaci školy a gratuluji k dosaženým výkonům.