: ZŠ Juventa > Články 2021/2022 > Vánoční futsalový turnaj 2021

Vánoční futsalový turnaj 2021

V úterý 21. prosince se konal opět po loňské pauze tradiční turnaj ve futsale. Tentokrát byl zorganizován ve skromnější podobě pouze z družstev 8. a 9. tříd, plus z jednoho výběru fotbalistů 6. a 7. tříd a poprvé za svoji historii se ho plnohodnotně účastnil i výběr učitelů. 

Celkem tak bylo v turnaji 6 týmů, které byly rozděleny do dvou základních skupin, ze kterých první týmy automaticky postoupily do semifinále. Druhé a třetí týmy se poté utkaly křížem ve čtvrtfinále o dodatečný postup do semifinále. 

Skupina A byla velmi vyrovnaná. Byla tam velmi šikovná sportovní třída 8. A, borci z 9. B a učitelé. Výsledky tomu odpovídaly. Učitelé měli dvě remízy, kdy pokaždé přišli o vítězství těsně před koncem. Rozhodující byla výhra 8. A nad 9. B, a tak do semifinále postoupila rovnou 8.A. Druzí byli učitelé a třetí 9. B.

Druhá skupina měla jednoznačného vítěze v podobě sportovní třídy 9. A, která svoji skupinu opanovala s plným počtem bodů a skórem 11:1. Na druhém místě skončili benjamínci turnaje-výběr žáků 6. - 7. tříd, kteří statečně vzdorovali i 9. A a prohráli s ním po statečném výkonu 1:3. Třetí skončil tým 8. C, který si, jak se lidově říká, „ani neškrtl“, ale hlavně, že měl radost z pohybu. 

Play off začalo vysokým vítězstvím učitelů nad 8. C v poměru 11:0 a výhrou 5:2 9. B nad výběrem 6. - 7. tříd.

Semifinále mezi učiteli a sportovní třídou 8.A bylo napínavé a vyrovnané stejně jako v základní skupině. Učitelé nakonec přetlačili své soupeře nejtěsněji v poměru 1:0. V druhém semifinále to již bylo jasnější a borci z 9. A porazili kluky z 9. B 5:2. 

Zklamaná sportovní třída 8. A z těsné prohry s učiteli nenavázala na vítězství v základní skupině s 9. B a prohrála s ní v utkání o 3. místo po boji 1:2. 

Finále mezi učiteli a 9. A bylo napínavé od začátku až do konce a nenabídlo příliš krásy jako předchozí zápasy. Bylo spíše plné taktiky, obě mužstva nechtěla udělat hlavně fatální chybu, která by vedla ke zbytečně inkasovanému gólu. Střílelo se zejména z dálky. Těsně před koncem však k chybě v pozornosti přeci jen došlo a borci z 9. A se mohli radovat z těsné výhry 1:0 a stali se tak celkovými vítězi turnaje. 

Blahopřání však patří všem za předvedené výkony a nasazení. Hlavní byla radost ze společných zážitků, které nám již v těžké covidové době tolik chyběly.