: ZŠ Juventa > Články 2021/2022 > Vzpomínka na Emila Zátopka

Vzpomínka na Emila Zátopka

Běžci Juventy sbírali medaile v Lysé nad Labem

V úterý 3. 5. se v zámeckém parku v Lysé nad Labem konal již 20. ročník závodu v přespolním běhu, kterým si všichni účastníci připomínají skvělou závodnickou kariéru výtečného běžce a olympionika Emila Zátopka.

I naše škola vyslala své reprezentanty, aby poměřili síly s ostatními závodníky okolních škol. A naši žáci se mezi nimi rozhodně neztratili. 

Autor: Dana Tvrdá 

V kategorii chlapců 2011/2012 ještě páťáci Matyáš Korbel a Martin Kašpar na medaili nedosáhli, ale od stupňů vítězů nebyli daleko - obsadili 4. a 5. místo. Na medaili zaútočili kluci o něco starší, a zde se již zadařilo – mezi mladšími žáky (ktg. 2009/2010) skončil po napínavém finiši na druhém místě Matěj Elman, páté místo patří Kryštofu Novákovi a šesté Filipu Matějkovi. Vítězství v kategorii starších žáků (2007/2008) patří po výborném taktickém výkonu Martinu Devátému. Dalším z našich běžců byl Jaroslav Yefremenko, který obsadil 5. místo a na 8. místě doběhl Tomáš Chudoba. 

V kategorii mladších žákyň jsme slavili dvojitý medailový úspěch. Vítězkou závodu se stala Tanya Kužmová, na třetí příčce doběhla Vanessa Bartáková. Výborný výkon našich běžkyň podpořila také Adéla Pospíšilová na 7. místě. 

Ještě jednou gratuluji všem závodníkům a děkuji za vzornou reprezentaci naší školy a přeji jim mnoho zdaru do dalších závodů.