Abeceda peněz

UČÍME ŠKOLÁKY O PENĚZÍCH TAK, ŽE JE TO BAVÍ

V lednu 2024 se žáci druhých ročníků s nadšením zapojili do vzdělávacího programu ABECEDA PENĚZ – ZVLÁDNEME TO VE ŠKOLE.

Žáci se v rámci programu podporovaného Českou Spořitelnou učí orientovat ve složitém světě financí. Po celou dobu je digitálním světem dospěláků provází Alenka a Tomáš. Již při vstupním kvízu se ukázalo, že děti jsou z akce nadšené a výukový program je baví.

Celý kvíz je interaktivní. Děti odpovídají na otázky ze světa nás dospělých. Některé byly lehké, jiné záludné nebo vtipné.

V další části k nám do školy zavítala sympatická paní Andrea Dlouhá, která nám představila svět peněz, o kterém si žáci povídali, k čemu je dobré chodit do práce, naučili se poznat rozdíl mezi příjmy a výdaji, zamýšleli se nad rodinným rozpočtem, radili se, co je nezbytným výdajem a naopak, co si budou moci koupit pro radost, když něco uspoří.

Další hodiny už budou v režii naší školy. Učitelé mají zdarma k dispozici kvalitní materiály a pomůcky vytvořené dle standardu MF ČR. Žáci se do světa dospěláků ponoří díky interaktivní hře a pracovních sešitů. Budou postupně poznávat, jaká je hodnota peněz, udělají si představu, jak funguje domácí rozpočet, co vše rodiče musí platit a také to, že každá věc něco stojí. Na konec je bude čekat závěrečný kvíz, který nám ukáže, jak se posunuli ve svých znalostech.

Štěpánka Tanclová