: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Krajské kolo v basketbalu

Krajské kolo v basketbalu

V úterý 21. 5. se uskutečnilo v Poděbradech krajské kolo v basketbalu dívek kategorie IV. (roč. nar. 2008–2010). Naše žákyně se účastnily basketbalového turnaje poprvé v historii naší školy. Okresní kolo nemusely absolvovat z důvodu malého počtu zájmu ze strany škol v našem okrese.

Díky iniciativě Niny Zahradníkové z 9.A a jejich kamarádek během školního kola jsme odjeli do moderní haly v Poděbradech s nadšením a nepřekazila nám to ani velmi vysoká úvodní porážka 0:59 se ZŠ Příbram. Tento tým plný basketbalových „hvězd“ pravidelně trénuje a účastní se různých turnajů. Jejich sehranost a umění dělalo problém všem týmům (dokázali porazit i druhý tým naší skupiny 27:0!).

Nicméně děvčata z naší školy bojovala a druhé dva zápasy v naší skupině (hrálo se ve dvou skupinách po čtyřech týmech) byly již velmi vyrovnané. V zápase s Kutnou Horou jsme prohráli těsně o pouhý bod a s Kolínem o dva body.

Hlavní ale bylo nadšení, bojovnost a fair-play jednání našich hráček, které tak parádně reprezentovali naši školu při své premiéře mezi školami.

Peter Čerňanský