: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > MaJa - neplecha ukončena (pro tento školní rok)

MaJa - neplecha ukončena (pro tento školní rok)

Je to tu super! Je věta, která se nejčastěji ozývala, když děti hodnotily uplynulý školní rok. Máme za sebou první rok v matematicko - jazykové třídě, a rádi bychom se s vámi o něj podělili.

Angličtináři -  mají za sebou měsíce plné různorodých událostí. V prvním pololetí jsme udělali rozhovor s britským velvyslancem, panem Mattem Fieldem. Ptali jsme se ho na otázky, které nás zajímaly a sám pan velvyslanec si, podle svých slov, rozhovor s námi opravdu užil.

Všichni jsme se zúčastnili olympiády z anglického jazyka, kde jsme byli velmi úspěšní. Naše Violka dokonce zvítězila a následně se umístila na 3. místě v okresním kole. 

V druhém pololetí jsme se zapojili do e-Twinningového projektu spolu se školami z Rumunska, Polska a Turecka. S kamarády z cizích zemí jsme si vyměňovali zprávy o našich životech, městech, školách, vytvářeli jsme padlety (virtuální nástěnky) a mnohá přátelství budou pokračovat.

Matematikáři - máme za sebou neméně úspěšný rok. Dokázali jsme rozvíjet své matematické myšlení, řešit složité úlohy a poznat tajemná zákoutí matematiky. Učíme se zde dívat na matematiku jinýma očima a poznáváme její kouzla. 

Všichni jsme se zúčastnili matematického klokana a naše Bety se umístila na prvním místě. V hodinách polytechniky jsme se seznámili s raketovým inženýrstvím a v rámci našeho projektu jsme osidlovali a kolonizovali planetu jménem Juventa. Naše cesta nás zavedla dokonce na hvězdárnu v Praze. Kreslili jsme také ozobotí městečka a tím jsme se seznámili s programováním Ozobotů. Celý školní rok jsme si užili na maximum!

Všichni společně jsme vyrazili na zajímavé výlety, například na statek, do Prahy na Vyšehrad a také na laser game a neviditelnou výstavu. Užili jsme si spoustu legrace a na společné zážitky budeme dlouho vzpomínat. Před koncem školního roku nás čeká ještě vojenské letiště Kbely. 

A jak se tedy žije v MaJe?