: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Okresní kolo ve florbale 4. – 5. tříd

Okresní kolo ve florbale 4. – 5. tříd

Ve středu 1.11. 2023 proběhlo v naší škole okresní kolo ve florbale 4. – 5. tříd. Přijelo k nám 6 základních škol z našeho okresu. Hrálo se systémem každý s každým. K vidění byla velmi zajímavá utkání v pěkné atmosféře v naší moderní tělocvičně.

O medailová umístění bojovala družstva Juventy, Komenského z Nymburka a z Kounic. Našim borcům a borkyním nakonec uteklo velmi těsně vítězství i druhé místo v turnaji a skončili nakonec na třetím místě. Rozhodlo utkání s budoucím vítězem ZŠ Komenského z Nymburka, které jsme vyhrávali 2:1, ale hráči tohoto týmu ho ještě ke konci utkání dokázali otočit v jejich prospěch na 2:3. Nakonec bojoval o postup do krajského kola i celek ZŠ Kounice, který s námi remizoval, a v posledním utkání turnaje se ZŠ Komenského Nymburk vyhrával v průběhu zápasu. Sahal tak po vítězství v celém turnaji, poté prohrával a byl až třetí v tabulce, v poslední sekundě utkání dal ovšem vyrovnávací gól a posunul se na konečné druhé místo.

Byl to krásný a napínavý turnaj, který obohatili i žáci z třídy 8.B, František Andrt, Daniel Vlček a Samuel Koniarik „profesionálním ozvučením“ zápasů a rozhovory s aktéry turnaje. Všem hráčům našeho týmu patří velké díky za vzornou reprezentaci školy.

Peter Čerňanský, spoluorganizátor turnaje a trenér

Autor: Peter Čerňanský