: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Úspěch na okresním kole olympiády v AJ

Úspěch na okresním kole olympiády v AJ

V pátek 1. 3. 2024 se v Poděbradech konalo okresní kolo olympiády v anglickém jazyce. Naši školu reprezentovaly Viola Šedová, která v prosincovém školním kole zvítězila v kategorii dětí z 6. - 7. tříd, a Belita Brunclíková, které patřilo první místo v kategorii dětí z 8. - 9. tříd.

Viola s Belitou dostaly za úkol zodpovědět na základě anglických poslechů záludné otázky v testu. Poslechy byly dle slov obou děvčat pokročilé a obsahovaly těžká slovíčka. V druhé části zkoušky pak dívky konverzovaly s porotou na vylosované téma. Děvčata se na konverzační část olympiády pilně připravovala, a tak je témata “Zdraví a nemoci” a “Nakupování” nijak nepřekvapila. Obě slečny prokázaly výbornou orientaci v anglické gramatice a předvedly vynikající slovní zásobu. Také díky tomu se Viola Šedová umístila na 3. místě. Viola je žákyní třídy s rozšířenou výukou jazyků, díky čemuž byla na soutěž velmi dobře připravena. Za svůj úspěch obdržela diplom a věcnou cenu. Belita Brunclíková naši školu také skvěle reprezentovala. Starší ze slečen se sice neumístila “na bedně”, ale mezi jazykovou úrovní jednotlivých účastníků olympiády byly podle dosažených bodů tak malé rozdíly, že rozhodování bylo pro porotu jistě velmi obtížné. 

Děkujeme oběma slečnám za reprezentaci školy, gratulujeme jim k účasti i umístění v okresním kole olympiády v angličtině a držíme jim palce do dalšího studia jazyků.

Lucie Bekeová