Vánoční vločka

Ve čtvrtek 14. prosince 2023 se v naší školní knihovně ZŠ Juventy konala recitační soutěž s názvem Vánoční vločka, jíž se zúčastnilo 38 recitátorů.  Žáci mediální výchovy připravovali již měsíc předem pamětní listy, žáci 9.A, 9.C a paní učitelky češtiny zase zdobili prostor knihovny, připravovali pohoštění, aby si všichni recitátoři a diváci užili nádherné předvánoční odpoledne. 

Celým tímto úžasným poetickým odpolednem nás provázeli skvělí moderátoři Tereza Pásková a Sebastian Král. U takovéto události samozřejmě nesmí chybět porota, v níž usedli : náš pan ředitel Jaroslav Minařík, naše paní zástupkyně Milena Borovičková, dále žáci školy - Jonáš Pecháček, Ludovika Obdržálková a Linda Svobodová.

A jak celá soutěž probíhala? Přesně ve 14.30 nás moderátoři uvítali krátkým proslovem, vysvětlili průběh soutěže i rozdělení do dvou kategorií jednotlivců (6. a 7. třídy, 8. a 9. třídy) a kategorie duetů a pásem. Vyslechli  jsme si krásné básně v podání našich recitátorů.  Opravdu všichni byli báječní a svou krásnou recitací nám vytvořili nezapomenutelný zážitek. Poté porota sečetla udělené body a Jonáš vyhlásil vítěze.

A jak to celé tedy dopadlo?

1. kategorie - žáci 6. a 7. tříd

2. kategorie - žáci 8. a 9. tříd

3. kategorie - dueta a pásma

Všem ještě jednou gratulujeme a děkujeme všem organizátorům, pomocníkům, moderátorům, porotcům a zejména recitátorům za  báječné odpoledne a budeme se těšit na příští ročník.

Eliška Lada Klímová, Tereza Pánková, žákyně 9.C