: ZŠ Juventa > Články Archiv > Články 2023/2024 > Velikonoční turnaj ve florbalu 2024

Velikonoční turnaj ve florbalu 2024

Ve středu 27. 3. se uskutečnil v naší škole velikonoční turnaj ve florbalu žáků 2. stupně. Na tento turnaj byly pozvány i dvě sousední školy ZŠ T.G.M. Milovice a ZŠ Komenského Lysá nad Labem.

Hrálo se dvou kategoriích – mladší žáci (6. - 7. roč.) a starší žáci (8. – 9. roč.). Systém turnaje byl jednoduchý, hrálo se ve dvou skupinách dle věkové kategorie systémem každý s každým. Z toho vyplynulo i konečné umístění jednotlivých družstev.

Mladší kategorii opanovali jen díky lepšímu skóre, resp. většímu počtu vstřelených bodů borci ze 7.A (Tylerci) před výběrem žáků z T.G.M. Na třetím místě skončil výběr žáků z Komendy v Lysé.

Starší kategorie byla rovněž napínavá až do posledního zápasu. Ten měl pikantní závěr, protože v posledním zápase se potkaly dva nejlepší týmy, které v něm hrály o první místo – T.G.M. a obhájce prvenství družstvo Jalovci (výběr žáků z více tříd, co spolu většina z nich chodí hrát florbal závodně). Jalovci nasadili do posledního utkání žáka z jiného týmu, protože jich bylo málo. Tým T.G.M. podal po velmi napínavém zápasu protest (stačila jim remíza k výhře, ale prohráli o jeden gól). Zachovali se ale hrdinsky a přistoupili k návrhu sehrát nájezdy – kdo v nich uspěje, bude i celkovým vítězem. Nájezdy byly dlouho velmi vyrovnané, nakonec stálo ale štěstí na straně domácího týmu Jalovců. Na třetím místě skončilo družstvo Okurky (8.D) - milé překvapení turnaje, byli to hráči, kteří hrají hlavně jiné sporty, ale jejich týmový výkon konkuroval i nejlepším dvěma týmům.

Zázemí naší tělocvičny s florbalovými mantinely poskytlo skvělé prostředí pro napínavé zápasy s pěknou sportovní atmosférou fandících spolužáků na ochozech. Velké poděkování náleží také všem pomocníkům, kteří pomohli s organizací turnaje.

Hlavní organizátor turnaje: Peter Čerňanský

Konečné výsledky turnaje

Mladší kategorie

1. Tylerci (7.A) 10 b. (9:3)

2. T.G.M. Milovice 10 b. (8:2)

3. Komenského Lysá 6 b. (4:3)

4. Tragédi (6.A) 3 b. (2:5)

5. Šéfíci (6.B) 0 b. (1:11)

Starší kategorie

1. Jalovci 8 b. (9:3)

2. T.G.M. Milovice 7 b. (12:5)

3. Okurky (8.D) 7 b. (6:4)

4. Bludi (9.D) 4 b. (4:9)

5. 8.A 1 b. (2:12)