Konzultace pro žáky 9. tříd

Aktualizováno 7. 5. 2020

Vážení rodiče,

vzhledem k otevření škol pro žáky 9. tříd, které může formou skupinových konzultací začít od 11. 5. 2020, zjišťujeme váš zájem formou krátkého dotazníku (viz níže na této stránce). Tento dotazník je určen především pro žáky, kteří teprve budou přijímací řízení absolvovat. Netýká se žáků, kteří již např. složili talentové zkoušky nebo jsou již přijati na různé typy středních škol.

V případě, že projevíte zájem, aby vaše dítě začalo navštěvovat školu, je třeba v den zahájení předložit ve škole čestné prohlášení (formulář ke stažení zde) o neexistenci příznaků virového infekčního onemocnění. Toto prohlášení musí být podepsáno zákonným zástupcem dítěte a platí po celou dobu docházky do školy. Bez předložení tohoto prohlášení nesmí být žák do školy vpuštěn.

Předpokládaná organizace výuky

Konzultace budou probíhat každé pondělí a středu formou výukových skupin v předmětech Matematika a Český jazyk

Začátek výuky v 8.30 hod a předpokládané ukončení  v 11.30 hod. Bude se jednat o 60ti minutové výukové bloky a poté bude možnost individuálních konzultací s vyučujícími. Organizace závisí na konkrétním počtu přihlášených žáků a aktuálně ji upřesníme.

Škola bude otevřena v 7.50 hod, žádáme o dodržování distanční vzdálenosti 2 metrů.

Škola se při organizaci výuky školních skupin musí řídit manuálem MŠMT s názvem Ochrana zdraví a provoz základních škol v období do konce školního roku 2019/2020, ve kterém jsou popsány povinnosti škol a také žáků a zákonných zástupců. Prosíme, abyste si tento manuál prostudovali. Odkazujeme přímo na webové stránky MŠMT www.msmt.cz.

Bez splnění všech požadavků stanovených pro žáky a zákonné zástupce není škola povinna žáka do výuky přijmout. Při porušení pravidel v průběhu výuky je škola oprávněna žáky z této formy výuky vyloučit.